Aktivnosti na carinskom području Republike Hrvatske dana 17. svibnja 2010. godine

Tijekom jučerašnjeg dana na carinskom području Republike Hrvatske, carinski službenici otkrili su nepravilnosti, slijedom kojih su pokrenuti prekršajni postupci protiv počinitelja i naplaćena mandatna kazna.

Na području mjesne nadležnosti Carinarnice Slavonski Brod, na Carinskoj ispostavi Slavonski Brod-most, detaljnim pregledom motornog vozila registracijskih oznaka Republike Austrije, u prostoru rezervnog kotača te u bočnim blatobranima, pronađeno je sakriveno 11 šteka cigareta „Memphis blue“ nadzornih markica BIH. Protiv vozača je pokrenuta prekršajna prijava i isti je kažnjen iznosom od 3.000,00 kuna, a roba je oduzeta u korist Republike Hrvatske.

Na području mjesne nadležnosti Carinarnice Zagreb, na Carinskoj ispostavi Jankomir podnijeta je prekršajna prijava protiv pravne osobe zbog neispravno  primijenjenog preferencijalnog podrijetla, čime je umanjen carinski dug za iznos od 5.676,70 kuna. Za prekršitelja predviđena je novčana kazna u iznosu od 3.000,00 do 900.000,00 kuna za pravnu osobu odnosno novčana kazna u iznosu od 1.000,00 do 100.000,00 kuna za odgovornu osobu u pravnoj osobi. Također, na području mjesne nadležnosti iste carinarnice, na Carinskoj ispostavi Bregana, naplaćena je mandatna kazna državljanki Republike Slovenije iz razloga što nije prijavila auto-dijelove u vrijednosti od 3.000,00 kuna. Roba se nalazila u osobnom vozilu slovenskih registracijskih oznaka.
 

Pisane vijesti