Aktivnosti na carinskom području Republike Hrvatske dana 6. srpnja 2010. godine

Tijekom proteklog dana na carinskom području Republike Hrvatske, carinski službenici otkrili su nepravilnosti slijedom kojih su pokrenuti prekršajni postupci protiv počinitelja.

Na području mjesne nadležnosti Carinarnice Vukovar, na Carinskom odjeljku Ilok II carinski službenici, tijekom svojih aktivnosti otkrili su pokušaj neprijavljivanja 10.000 komada cigareta marke “WALTER WOLF“ u osobnom motornom vozilu hrvatskih registracijskih oznaka. Za navedeni prekršaj predviđena je novčana kazna u iznosu od 3.000,00 kuna do 100.000,00 kuna za fizičku osobu, a sporne cigarete su oduzete u korist Republike Hrvatske.

Na području mjesne nadležnosti Carinarnice Koprivnica, službenici Odjela za nadzor Odsjeka za upravljanje rizikom, suzbijanje krijumčarenja i istrage, pokrenuli su prekršajne prijave protiv troje hrvatskih državljana koji su u osobnim i teretnim motornim vozilima nenamjenski koristili plinsko ulje kao pogonsko gorivo i time počinili prekršaj iz članka 80. stavak 1. točka 51. Zakona o trošarinama. Izvršen je naknadni obračun trošarine u iznosu od ukupno 36.300,00 kuna, a za navedeni prekršaj predviđena je novčana kazna u iznosu od 2.000,00 kuna do 10.000,00 kuna za fizičku osobu.

 



Pisane vijesti