Aktivnosti na carinskom području republike hrvatske dana 31. ožujka 2010. godine


Tijekom jučerašnjeg dana na carinskom području Republike Hrvatske, carinski službenici otkrili su nepravilnosti slijedom kojih su pokrenuti prekršajni postupci protiv počinitelja.

Na području mjesne nadležnosti Carinarnice Ploče, carinski službenici Odsjeka za upravljanje rizikom, suzbijanje krijumčarenja i istrage, prilikom obavljanja kontrole u putničkom prometu, pregledom osobnog motornog vozila marke „ŠKODA OCTAVIA„ bosansko hercegovačkih registracijskih oznaka, kojim je upravljao državljanin Bosne i Hercegovine, pronašli su 4 kilograma svježeg janjećeg mesa i 64,2 kilograma fileta slanog inćuna, slane srdele i filete mariniranog inćuna. Obzirom da je na navedeni način došlo do povrede Carinskog zakona, stranci je naplaćena kazna u iznosu od 4.000,00 kuna, a sporna roba je oduzeta.

U drugom slučaju na području mjesne nadležnosti iste carinarnice, carinski službenici Odsjeka za upravljanje rizikom, suzbijanje krijumčarenja i istrage, pregledom osobnog motornog vozila marke „ŠKODA PRAKTIK„ bosansko hercegovačkih registracijskih oznaka, kojim je upravljao državljanin Republike Hrvatske, pronašli su 4,36 kilograma fileta slanih inćuna. Sporna roba je oduzeta, a prekršitelju je naplaćena kazna u iznosu od 1.000,00 kuna.

Istoga dana, na području mjesne nadležnosti iste carinarnice, carinski službenici Odsjeka za upravljanje rizikom, suzbijanje krijumčarenja i istrage, pregledom autobusa hrvatskih registracijskih oznaka pronašli su 37,5 litara rakije. Za počinitelja prekršitelja je predviđena novčana kazna u iznosu od 3.000,00 do 900.000,00 kuna za pravnu osobu, odnosno novčana kazna u iznosu od 1.000,00 do 100.000,00 kuna za odgovornu osobu u pravnoj osobi.

Na području mjesne nadležnosti Carinarnice Zagreb, carinski službenici CI Hrvatska Kostajnica, pokrenuli su prekršajni postupak protiv hrvatskog državljanina, jer prilikom ulaska u Republiku Hrvatsku nije prijavio 18 kompleta dječjih trenirki. Sporna roba pronađena je pregledom prtljage putnika osobnog motornog vozila hrvatskih registracijskih oznaka. Vrijednost pronađene robe je 1.440,00 kuna. Za počinitelja prekršaja je predviđena novčana kazna u iznosu od 1.000,00 kuna do 100.000,00 kuna za fizičku osobu.



Pisane vijesti