Aktivnosti na carinskom području Republike Hrvatske dana 30. ožujka 2010. godine


Tijekom jučerašnjeg dana na carinskom području Republike Hrvatske, carinski službenici otkrili su nepravilnosti slijedom kojih su pokrenuti prekršajni postupci protiv počinitelja ili su naplaćene mandatne kazne.

Na području mjesne nadležnosti Carinarnice Osijek carinski službenici CI Erdut, pokrenuli su prekršajni postupak protiv hrvatske državljanke jer prilikom ulaska u Republiku Hrvatsku nije prijavila 57 komada pamučnih trenirki, haljinica i majci marke “NIKE“. Pronađena roba bila je skrivena u unutrašnjosti osobnog motornog vozila hrvatskih registracijskih oznaka. Vrijednost pronađene robe je 1.950,00 kuna. Za počinitelja prekršaja je predviđena novčana kazna u iznosu od 3.000,00 kuna do 100.000,00 kuna za fizičku osobu, a sporna roba je oduzeta.

Na području mjesne nadležnosti Carinarnice Slavonski Brod, carinski službenici CI Slavonski Šamac, prilikom obavljanja kontrole putničkog prometa, detaljnim pregledom osobnog  motornom vozilu marke “VW VENTO“ hrvatskih registracijskih oznaka, kojim je upravljao državljanin Republike Hrvatske otkrili su pokušaj krijumčarenja 2.400 komada raznih marki cigareta, 6 komada usnih harmonika, 12 komada džepnih nožića i razne dječje igračke. Roba je pronađena u posebno pregrađenom dijelu navedenog vozila. Vrijednost pronađene robe je 1.331,00 kuna. Sporna roba je oduzeta, a za prekršitelja je predviđena novčana kazna u iznosu od 3.000,00 kuna do 100.000,00 kuna za fizičku osobu.

Na području mjesne nadležnosti Carinarnice Split, na CI Kamensko, carinski službenici su kod hrvatskog državljanina u osobnom motornom vozilu hrvatskih registracijskih oznaka pronašli ukupno 3.600 komada razni marki cigareta. Roba je pronađena skrivena u unutrašnjosti navedenog vozila. Sporne cigarete su oduzete, a za prekršitelja je predviđena novčana kazna u iznosu od 1.000,00 kuna do 100.000,00 kuna za fizičku osobu.

Na području mjesne nadležnosti Carinarnice Vukovar, carinski službenici CI Gunja, pregledom motornog vozila bosansko hercegovačkih registracijskih oznaka pronašli su 207,5 metara plastičnog crijeva, 50 metara gumenog crijeva, 359 komada metalnih priključaka i 30 komada metalnih čahura koje državljanin Bosne i Hercegovine nije prijavio prilikom izlaske iz Republike Hrvatske. Vrijednost pronađene robe je 14.588,20 kuna. Sporna roba je oduzeta, a obzirom da je na navedeni način došlo do povrede Carinskog zakona, počinitelju prekršaja je naplaćena novčana kazna u iznosu od 2.000,00 kuna.

Na području mjesne nadležnosti Carinarnice Krapina, na CI Macelj, carinski službenici naplatili su mandatnu kaznu državljaninu Republike Slovenije, jer prilikom ulaska u Republiku Hrvatsku nije prijavio dio ispušnog sistema za plovila, ukupne vrijednosti 5.000,00 kuna. Stranci su naplaćena i uvozna davanja u iznosu od 1.765,00 kuna.

Na području mjesne nadležnosti carinarnice Pula, na CI Kaštel, carinski službenici pregledom osobnog motornog vozila čeških registracijskih oznaka, kojim je upravljao državljanin Republike Češke pronašli su električne module koje stranka nije prijavila prilikom ulaska u Republiku Hrvatsku. Vrijednost neprijavljene robe je 3.100,00 kuna. Stranci je naplaćena mandatna kazna i uvozna davanja u iznosu od 1.094,30 kuna.



Pisane vijesti