Aktivnosti na carinskom području Republike Hrvatske dana 23. veljače 2010. godine

Tijekom proteklog dana na carinskom području Republike Hrvatske, carinski službenici otkrili su carinske prekršaje slijedom kojih su pokrenuti prekršajni postupci ili su naplaćene mandatne kazne.

Na području mjesne nadležnosti Carinarnice Varaždin na Carinskoj ispostavi Goričan u popodnevnim satima u kombi vozilu mađarskih registracijskih oznaka detaljnim je pregledom pronađeno 25 pari skija, 26 komada vezova za skije, 43 komada zaštitnih kaciga s opremom, 200 pari skijaških štapova i 22 komada skijaških odijela ukupne vrijednosti  11.549,89 EUR-a. Na osnovu naprijed navedenog pokrenuta je i prekršajna prijava.

Na području mjesne nadležnosti Carinarnice Pula na Carinskoj ispostavi Kaštel naplaćena je mandatna kazna zbog neprijavljivanja dekorativnog materijala za cvjećarnu u vrijednosti od 2.241,00 kunu.

Na području mjesne nadležnosti Carinarnice Zagreb na Carinskoj ispostavi Bregana naplaćene su tri mandatne kazne i to zbog neprijavljivanja auto dijelova u vrijednosti od 1.307,00 kuna, neprijavljivanja kozmetičkih proizvoda u vrijednosti od 3.800,00 kuna, odnosno neprijavljivanja 6,2 kilograma čokolade i 30 litara vina.

Zbog kršenja Zakona o cestovnom prometu  protiv makedonskog prijevoznika pokrenuta je prijava iz nadležnosti Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

Pisane vijesti