Aktivnosti na carinskom području republike hrvatske dana 25. veljače 2010. godine

Tijekom proteklog dana na carinskom području Republike Hrvatske, carinski službenici otkrili su carinske prekršaje slijedom kojih su pokrenuti prekršajni postupci ili su naplaćene mandatne kazne.

Na području mjesne nadležnosti Carinarnice Vukovar, Carinske ispostave Županja Most, putnik iz BIH pokušao je na skriven način unijeti na carinsko područje Republike Hrvatske 6000 komada cigareta u vrijednosti od 1.800,00 kuna. Cigarete su oduzete u korist Republike Hrvatske.

Na području mjesne nadležnosti Carinarnice Zagreb, Carinske ispostave Bregana, pokrenuta je prijava o počinjenom carinskom prekršaju iz razloga što talijanski putnik prilikom ulaska na carinsko područje Republike Hrvatske nije prijavio kameru za nadzor prometa s pripadajućom opremom u vrijednosti od 8.960,00 kuna. Također pokrenuta je prijava o carinskom prekršaju i protiv slovenskog državljana zbog toga što nije prijavio senzore za stroj u vrijednosti od 19.735,00 kuna.

Na području mjesne nadležnosti Carinarnice Pula, Carinskoj ispostavi Kaštel, naplaćena je mandatna kazna iz razloga što talijanski putnik, prilikom ulaska na carinsko područje Republike Hrvatske nije prijavio elektronsku opremu  u vrijednosti od 3.400,00 kuna. Nakon plaćanja kazne roba je vraćena u inozemstvo.

Na Carinskoj ispostavi Plovanija naplaćena je mandatna kazna slovenskom putniku zato što nije prijavio praznu limenu, staklenu i PVC ambalažu u količini od 400 komada. Nakon provedenog postupka, roba je vraćena u inozemstvo.
 
Na Carinskoj ispostavi Požane naplaćena je mandatna kazna slovenskom državljanu jer prilikom ulaska na carinsko područje Republike Hrvatske nije prijavio peć na kruta goriva u vrijednosti od 1.250,00 kuna.

Na području mjesne nadležnosti Carinarnice Varaždin, Carinskoj ispostavi Goričan, zbog kršenja Zakona o prijevozu u cestovnom prometu, protiv njemačkog prijevoznika pokrenuta je prijava iz nadležnosti Ministarstva mora, prometa i infrastrukture i tom mu je prilikom naplaćena kazna u iznosu od 7.000,00 kuna.

Na Carinskoj ispostavi Trnovec hrvatski je putnik pokušao unijeti na carinsko područje Republike Hrvatske dijelove za motorno vozilo u vrijednosti 3.500,00 kuna, zbog čega je naplaćena mandatna kazna.


Pisane vijesti