Aktivnosti na carinskom području Republike Hrvatske dana 23. ožujka 2010. godine

Tijekom proteklog dana na carinskom području Republike Hrvatske, carinski službenici otkrili su nepravilnosti slijedom kojih su pokrenuti prekršajni postupci protiv počinitelja ili su naplaćene mandatne kazne.

Na području mjesne nadležnosti Carinarnice Varaždin, na Carinskoj ispostavi Goričan carinski službenici u teretnom motornom vozilu rumunjskih registracijskih oznaka, kojim je upravljao državljanin Republike Rumunjske, pronašli su zvučnike „DYNACORD FX 12“ , „DYNACORD FX 20“, „ELEKTROVOICE“, saksofon, klavijature „KORG“, i miksetu „DYNACORD POWER MATE“, koje stranka nije prijavila prilikom izlaska iz Republike Hrvatske. Vrijednost pronađene robe je 62.207,00 kuna. Sporna roba je oduzeta u korist Republike Hrvatske. Za prekršitelja je predviđena novčana kazna u iznosu od 1.000,00 do 100.000,00 kuna za fizičku osobu.

U drugom slučaju carinski službenici na Carinskoj ispostavi Goričan, u teretnom motornom vozilu rumunjskih registracijskih oznaka, pronašli su štednjak „MAX FALCO 110“, hladnjak „FALCO“, kuhinjsku napu „FALCO“, aparat za kavu „MIELE“ i  dvije sjedeće garniture „FAUTEUIL CAMBRIDGE“, i „CANAPE VINTAGE MARRO“ koje rumunjski državljanin nije prijavio prilikom ulaska u Republiku Hrvatsku. Vrijednost neprijavljene robe je 9.168,10 EUR-a. Obzirom da je na navedeni način došlo do povrede Carinskog zakona, protiv prekršitelja je pokrenut prekršajni postupak te mu je naplaćena novčana kazna u visini od 2.500,00 kuna, a za neprijavljenu robu je nastao carinski dug.
 

Pisane vijesti