Aktivnosti na carinskom području republike hrvatske dana 24. ožujka 2010. godine

Tijekom proteklog dana na carinskom području Republike Hrvatske, carinski službenici otkrili su nepravilnosti slijedom kojih su pokrenuti prekršajni postupci protiv počinitelja.

Na području mjesne nadležnosti Carinarnice Vukovar, na Carinskoj ispostavi Bajakovo carinski službenici u teretnom motornom vozilu turskih registracijskih oznaka, kojim je upravljao državljanin Republike Turske, pronašli su skriveno 390 komada trenirki „Adidas“, koje su bile smještene s ostalom robom. Zbog pokušaja unošenja robe na skriven način počinjen je prekršaj iz članka 240. stavak 1. točka 2. Carinskog zakona i izrečena novčana kazna u iznosu od 3.000,00 kuna.

Istoga dana, carinski službenici Carinarnice Karlovac na CI Jurovski Brod, pregledom osobnog motornog vozila, kojim je upravljao državljanin Republike Hrvatske pronašli su 9 komada neprijavljenih jakni za jedrenje. Naplaćena je mandatna kazna u iznosu od 500,00 kuna sukladno članku 242. stavak 1. točka 1. Carinskog zakona.

Na području mjesne nadležnosti Carinarnice Krapina na CI Macelj pokrenut je prekršajni postupak protiv državljanina Republike Turske iz nadležnosti Ministarstva mora, turizma, prometa i razvitka zbog obavljanja međunarodnog prijevoza u cestovnom prometu bez CEMT certifikata za vučno vozilo. Prekršajnim nalogom istome je izrečena kazna u iznosu od 5.000,00 kuna.

U drugom slučaju pokrenut je prekršajni postupak protiv državljanina Republike Srbije iz nadležnosti Ministarstva mora, turizma, prometa i razvitka zbog obavljanja međunarodnog prijevoza u cestovnom prometu, bez bilateralne dozvole na relaciji Srbija-Hrvatska. Prekršajnim nalogom istome je izrečena kazna u iznosu od 5.000,00 kuna.
 
U trećem slučaju carinski službenici u osobnom motornom vozilu hrvatskih registracijskih oznaka, kojim je upravljao državljanin Republike Hrvatske, pronašli su neprijavljenu opremu za foto-aparat Nikon (blic, baterije i adapter). Vrijednost neprijavljene robe je 3.250,00 kuna. Naplaćena je mandatna kazna u iznosu od 500,00 kuna sukladno članku 244. Carinskog zakona.

Također, carinski službenici Carinarnice Vukovar na CI Bajakovo, pregledom prtljažnog prostora autobusa, kod državljanina Republike Hrvatske pronašli su 196 komada neprijavljenih DVD filmova. Počinjen je prekršaj iz članka 241. stavak 1. točka 1. Carinskog zakona.



Pisane vijesti