Aktivnosti na carinskom području republike hrvatske dana 17. lipnja 2010. godine

Tijekom jučerašnjeg dana na carinskom području Republike Hrvatske, carinski službenici otkrili su nepravilnosti slijedom kojih su pokrenuti prekršajni postupci protiv počinitelja ili su naplaćene mandatne kazne.

Na području mjesne nadležnosti Carinarnice Slavonski Brod, carinski službenici Odsjeka za upravljanje rizikom, suzbijanje krijumčarenja i istrage, otkrili su pokušaj krijumčarenja 10.000 komada cigareta marke „LD BLUE“, od strane državljanina Republike Hrvatske. Roba je pronađena prilikom detaljnog pregleda osobnog motornog vozila njemačkih registracijskih oznaka, kojim je isti upravljao. Sporna roba je oduzeta u korist Republike Hrvatske, a za navedeni prekršaj predviđena je novčana kazna u iznosu od 3.000,00 do 100.000,00 kuna.

Na području mjesne nadležnosti Carinarnice Ploče, carinski službenici CI Metković, pokrenuli su prekršajni postupak protiv državljanina Bosne i Hercegovine, koji prilikom ulaska u Republiku Hrvatsku nije prijavio veću količinu nakita od umjetnog materijala: ogrlice, narukvice, naušnice, kopče, ukosnice u vrijednosti 4.000,00 kuna. Za počinitelje prekršaja predviđena je novčana kazna u iznosu od 1.000,00 kuna do 100.000,00 kuna.

Na području mjesne nadležnosti Carinarnice Vukovar, carinski službenici CI Bajakovo, pokrenuli su prekršajni postupak protiv državljanina Republike Srbije, jer prilikom ulaska u Republiku Hrvatsku nije prijavio 8.000 komada cigareta marke „MARLBORO“. Sporna roba pronađena je skrivena u unutrašnjosti osobnog motornog vozila. Stranci je naplaćena kazna u iznosu od 4.000,00 kuna, a sporna roba je oduzeta u korist Republike Hrvatske.

Na području mjesne nadležnosti Carinarnice Pula, carinski službenici CI Kaštel, naplatili su tri mandatne kazne i uvozna davanja, jednom hrvatskom i dvojici stranih državljana, jer prilikom ulaska u Republiku Hrvatsku nisu prijavili raznu robu ukupne vrijednosti 8.580,00 kuna.


Pisane vijesti