Aktivnosti na carinskom području Republike Hrvatske dana 11. ožujka 2010. godine

Tijekom proteklog dana na carinskom području Republike Hrvatske, carinski službenici otkrili su nepravilnosti slijedom kojih su pokrenuti prekršajni postupci protiv počinitelja ili su naplaćene mandatne kazne.

Na području mjesne nadležnosti Carinarnice Dubrovnik, službenici Odjela za upravljanje rizicima suzbijanje krijumčarenja i istrage u okviru svojih aktivnosti u osobnom motornom vozilu francuskih registracijskih oznaka pronašli su sakrivene cigarete u ukupnoj količini od 4.000 komada. Protiv prekršitelja pokrenuta je prijava o počinjenom prekršaju, a roba je oduzeta u korist Republike Hrvatske.

Na području mjesne nadležnosti Carinarnice Rijeka, na Carinskoj ispostavi Rupa, carinski službenici izvršili su provjeru dozvola za prijevoz u cestovnom prometu i tom su prilikom utvrdili da slovenski prijevoznik koristi jednu dozvolu za promet u cestovnom prometu za dva vozila istovremeno. Obzirom da je to u suprotnosti sa Zakonom o cestovnom prometu te da se na taj način krše pozitivni propisi, pokrenuta je prijava iz nadležnosti Ministarstva mora, prometa i infrastrukture i nadležni inspektor cestovnog prometa izrekao je novčanu kaznu u visini od 7.000,00 kuna.

Na području mjesne nadležnosti Carinarnice Varaždin, na carinskim ispostavama Trnovec i Mursko Središće, carinski službenici su u kontroli dozvola za prijevoz u cestovnom prometu utvrdili da dva poljska prijevoznika ne posjeduju odgovarajuće dozvole za prijevoz. Pokrenuta je prekršajna prijava iz nadležnosti Ministarstva mora, prometa i infrastrukture i nadležni inspektor cestovnog prometa izrekao je vozačima novčanu kaznu u ukupnoj visini od 14.000,00 kuna.

Na području mjesne nadležnosti Carinarnice Vukovar, na Carinskoj ispostavi Gunja, carinski službenici pronašli su 1.600 komada cigareta koje slovenski putnik nije prijavio te mu je iz tog razloga naplaćena mandatna kazna, a putnik se odrekao robe u korist Republike Hrvatske. Također naplaćena je mandatna kazna slovenskoj državljanki zbog toga što nije prijavila 5 kg svježeg sira i 5 kg svježeg mesa. Navedena roba je privremeno zadržana sukladno odredbama Pravilnika o uvjetima unošenja osobnih pošiljaka proizvoda životinjskog podrijetla do okončanja postupka.
Nadalje, carinski službenici Carinske ispostave Bajakovo, naplatili su tri mandatne kazne iz razloga što putnici nisu prijavili ukupno 3.000 komada cigareta. Roba je oduzeta u korist Republike Hrvatske.



Pisane vijesti