Aktivnosti na carinskom području republike hrvatske dana 10. ožujka 2010. godine

Tijekom proteklog dana na carinskom području Republike Hrvatske, carinski službenici otkrili su nepravilnosti slijedom kojih su pokrenuti prekršajni postupci protiv počinitelja.

Na području mjesne nadležnosti Carinarnice Vukovar, carinski službenici Odsjeka za upravljanje rizikom, suzbijanje krijumčarenja i istrage, u teretnom motornom vozilu srpskih registracijskih oznaka, kojim je upravljao državljanin Republike Srbije, pronašli su sakriveno 4.600 komada cigareta. Protiv počinitelja podnijeta je prijava o počinjenom prekršaju, te je kažnjen novčanom kaznom u ukupnom iznosu od 2.200,00 kuna. Roba je oduzeta u korist Republike Hrvatske.

Na području mjesne nadležnosti Carinarnice Zagreb, na Carinskoj ispostavi Bregana, carinski službenici su u osobnom motornom vozilu njemačkih registracijskih oznaka, kojim je upravljao državljanin Republike Srbije, pronašli neprijavljenu robu, dodatke za prehranu – kalcij, u količini od 20.580 tableta čija je vrijednost 3.375,12 kuna. Protiv počinitelja podnijeta je prijava o počinjenom prekršaju.

Pokrenuta je i prijava o počinjenom prekršaju protiv talijanskog državljanina, koji je u osobnom motornom vozilu talijanskih registracijskih oznaka pokušao neprijavljeno unijeti 93 komada raznih odjevnih predmeta u vrijednosti od 5.510,00 kuna.
Također, naplaćena je mandatna kazna bugarskom državljaninu, koji je u teretnom motornom vozilu bugarskih registracijskih oznaka pokušao neprijavljeno unijeti auto dijelove u vrijednosti od 3.630,00 kuna.



Pisane vijesti