Aktivnosti na carinskom području Republike Hrvatske dana 01. ožujka 2010. godine

Tijekom proteklog razdoblja, na carinskom području Republike Hrvatske, carinski službenici otkrili su carinske prekršaje slijedom kojih su pokrenuti prekršajni postupci ili naplaćene mandatne kazne.

Na području mjesne nadležnosti Carinarnice Zagreb, sukladno redovnom mjesečnom planu rada, carinski službenici Odjela za nadzor, Odsjeka za upravljanje rizikom, suzbijanje krijumčarenja i istrage, u suradnji sa službenicima Ministarstva unutarnjih poslova – Mobilne jedinice za provedbu nadzora državne granice, izvršili su pregled i pretragu autobusa hrvatskih registracijskih oznaka, kojim je upravljao državljanin Bosne i Hercegovine. Prilikom pregleda unutrašnjosti autobusa uočeno je da se na skrivenim mjestima nalaze cigarete.

Ukupno je pronađeno 625 šteka odnosno 125.000 komada različitih vrsta cigareta. Izdana je potvrda o privremenom oduzimanju robe, dok je vozač prepraćen uz pratnju policijskih službenika u cilju poduzimanja kaznene prijave.

Na području mjesne nadležnosti Carinarnice Karlovac, na Carinskoj ispostavi Jurovski Brod zbog kršenja Zakona o prijevozu u cestovnom prometu, protiv slovenskog prijevoznika pokrenuta je prijava iz nadležnosti Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.  Prijevozniku je izrečena kazna u iznosu od 7.000,00 kuna.

Naplaćena je i mandatna kazna državljaninu Bosne i Hercegovine zbog toga što nije prijavio 35 komada kravata koje su se nalazile u osobnom automobilu austrijskih registracijskih oznaka.

Na Carinskoj ispostavi Maljevac, naplaćena je mandatna kazna njemačkom državljaninu  iz razloga što je pokušao neprijavljeno unijeti 1.400 komada cigareta. Roba je oduzeta i ustupljena u korist Republike Hrvatske.

Također je naplaćena i mandatna kazna protiv državljanke Bosne i Hercegovine zbog pokušaja neprijavljenog unosa 1.200 komada cigareta. Cigarete su oduzete i ustupljene u korist Republike Hrvatske.

Na području mjesne nadležnosti Carinarnice Slavonski Brod, na Carinskoj ispostavi Slavonski Brod – most naplaćena je mandatna kazna zbog neprijavljivanja 1.000 komada prazne plastične i staklene ambalaže od strane državljanina Bosne i Hercegovine. Nakon plaćanja kazne roba je vraćena u Bosnu i Hercegovinu.
 

Pisane vijesti