Donesen je Pravilnik o načinu izvješćivanja o obračunanom posebnom porezu na plovila odnosno zrakoplove proizvedene i isporučene u Republici Hrvatskoj

Donesen je Pravilnik o načinu izvješćivanja o obračunanom posebnom porezu na plovila odnosno zrakoplove proizvedene i isporučene u Republici Hrvatskoj. Pravilnik je objavljen u Narodnim novinama broj 26. 2010. godine od 26. veljače 2010. godine  i stupa na snagu danom objave u narodnim novinama.

U Pravilniku o načinu izvješćivanja o obračunanom posebnom porezu na plovila odnosno zrakoplove proizvedene i sporučene u Republici Hrvatskoj(«Narodne novine», br. 26/10.) propisani su obrasci na kojima su porezni obveznici – proizvođači plovila odnosno zrakoplova, obvezni carinarnici nadležnoj prema svom sjedištu odnosno prebivalištu  dostavljati dostavom ili poštom preporučeno, mjesečna i godišnja izvješća o obračunanom posebnom porezu na:

- zrakoplove proizvedene i isporučene u Republici Hrvatskoj- Obrazac PP-ZRA         
- plovila proizvedena i  isporučena u Republici Hrvatskoj- Obrazac PP-PLO

Obrasci su sastavni dio toga Pravilnika.

Porezni obveznici – proizvođači, za mjesec u kome nije bilo isporuka plovila odnosno zrakoplova, proizvedenih u Republici Hrvatskoj, nisu u obvezi dostavljati mjesečna izvješća.

Mjesečna izvješća, porezni obveznici moraju podnositi do 15. u mjesecu za protekli mjesec, a godišnje izvješće do 31. siječnja tekuće godine za proteklu godinu.
 

Pisane vijesti