Aktivnosti na carinskom području Republike Hrvatske 20. i 21. veljače 2010. godine

Tijekom proteklog vikenda, 20. i 21. siječnja 2010. godine, na carinskom području Republike Hrvatske, carinski službenici otkrili su carinske prekršaje slijedom kojih su pokrenuti prekršajni postupci ili naplaćene mandatne kazne.

Carinski službenici Carinarnice Slavonski Brod, Odsjeka za upravljanje rizikom, suzbijanje krijumčarenja i istrage, obavili su provjeru odredbi Konvencije o privremenom uvozu, aneksa “C“. Provjerom je utvrđena povreda odredbi predmetne Konvencije i podnesena je prijava o počinjenom prekršaju protiv fizičke osobe zbog korištenja osobnog motornog vozila stranih registracijskih oznaka. Vozilo će se do okončanja carinskog postupka nalaziti pod carinskom nadzorom. Provjerom je utvrđen carinski dug u ukupnom iznosu od 52.170,89 kuna.

Službenici Carinarnice Zagreb, ispostave Bregana, pokrenuli su prijave o počinjenom prekršaju protiv više fizičkih osoba zbog neprijavljivanja robe prilikom ulaska u carinsko područje Republike Hrvatske. Na taj način pokrenuta je prijava protiv bugarskog državljanina koji nije prijavio elektromaterijal u vrijednosti 486.506,00 kuna, protiv kanadskog državljana koji nije prijavio rezervne dijelove za traktore u vrijednosti od 5.377,00 kuna, srbijanskog državljana koji nije prijavio odjeću i obuću u vrijednosti od 145.600,00 kuna, te je naplaćena jedna mandatna kazna.

Službenici Carinarnice Vukovar, Odsjeka za upravljanje rizikom, suzbijanje krijumčarenja i istrage u teretnom vozilu makedonskih registracijskih oznaka, u skrivenom prostoru pronašli su 8.000 komada cigareta, dok su u putničkom vozilu pronašli 25.200 komada cigareta.

Službenici Carinarnice Krapina, ispostave Macelj zbog neprijavljivanja razne robe naplatili su dvije mandatne kazne, a zbog kršenja Zakona o cestovnom prometu pokrenut je postupak iz nadležnosti Ministarstva mora, prometa i infrastrukture zbog neimanja pripadajuće dozvole za obavljanje prijevoza putnika u tranzitu kroz Republiku Hrvatsku.

Pisane vijesti