Aktivnosti na carinskom području republike hrvatske dana 22. veljače 2010. godine

Tijekom proteklog razdoblja na carinskom području Republike Hrvatske, carinski službenici otkrili su carinske prekršaje slijedom kojih su pokrenuti prekršajni postupci.

Na području mjesne nadležnosti Carinarnice Krapina carinski su službenici tijekom postupka puštanja robe u slobodan promet, provjerom dokumenata i pregledom robe utvrdili da je deklarant neispravno primijenio povlaštenu stopu carine prilikom uvoza začina koji se upotrebljavaju u proizvodnji prehrambenih proizvoda u vrijednosti 6.072,38 EUR-a. Tom prilikom je utvrđena razlika u obračunu carinskog duga u iznosu od 3.160,11 kuna.

Službenici Carinarnice Rijeka, ispostave Luka Rijeka provjerom dokumenata i pregledom robe u kontejneru prilikom uvoza i puštanja robe u slobodan promet uz prijavljene željezne profile pronašli su robu koja nije bila prijavljena i to željezne ukrase i šipke za ogradu. Tom je prilikom utvrđena razlika u obračunu carinskog duga u iznosu od 22.405,38 kuna.

U Carinarnici Vukovar, Carinskoj ispostavi Tovarnik prilikom kontrole u putničkom prometu kod putnika s pograničnom propusnicom pronađeno je neprijavljene tekstilne robe procijenjene vrijednosti u iznosu od 2.800,00 kuna. Istoga dana u ispostavi Željeznički kolodvor Tovarnik u vlaku na liniji 412 koja prometuje na relaciji Beograd – Zagreb – Venecija prilikom kontrole putnika, carinski je službenik našao nakit od srebra, koralja, žada i drugih prirodnih materijala koji nije bio prijavljen, a čija je procijenjena vrijednost 15.250,00 kuna.


Pisane vijesti