30. sastanak odbora za zajedničku suradnju SECI Centra

  • Slika /arhiva/Slike/Novosti/pdokoc_3721.jpg
  • Slika
  • Slika

Dana 2. i 3. lipnja 2009. godine u Vlorë, Albanija, održan je 30. sastanak Odbora za zajedničku suradnju SECI Centra. Sastanku su prisustvovali predstavnici svih zemalja članica SECI-a, časnici za vezu, predstavnici zemalja i organizacija sa statusom promatrača i službenici SECI Centra.

Delegacija Republike Hrvatske na spomenutom sastanku je sudjelovala u sastavu: gospođa Ivana Javor, načelnica Odjela za droge, opasne tvari i sprječavanje pranja novca CURH, gospođa Sanja Bujas Juraga, ministar – savjetnik u Odjelu za regionalne inicijative u Ministarstvu vanjskih poslova i europskih integracija te gospodin Berislav Mance, načelnik Odjela za međunarodne odnose Ministarstva unutarnjih poslova RH.

Na održanom sastanku između ostalog iznesen je pregled aktivnosti SECI Centra za 2008. godinu, posebice rezultata, dostignuća te problema; izglasan je  proračun za 2010. godinu; donesene su izmjene Pravilnika poslovanja SECI Centra te je s ciljem smanjivanja troškova predviđeno u određenim slučajevima održavanje dopisnih sjednica te je donesen Pravilnik etičkog ponašanja za djelatnike SECI Centra.

Gospodin Samo Drobež, koordinator Radne grupe stručnjaka za izradu SELEC Konvencije prezentirao je dosadašnji napredak Radne grupe, a slijedom preporuka Europske komisije, Predsjedništva Europske unije i EUROPOL-a dat je mandat za novi krug pregovora u svezi SELEC Konvencije, kako bi se pojedina poglavlja nacrta iste, posebice ona koje se odnose na zaštitu osobnih podataka te ljudska prava usuglasila s EU acquis-jem.

Izbor zamjenika direktora SECI Centra i direktora SECI Centra odgođen je za slijedeći izvanredni sastanak Odbora za zajedničku suradnju SECI Centra, nakon neuspjelog pokušaja da se glasovanjem izabere jedan od kandidata.

Odbor je izrazio nadu da će na slijedećem izvanrednom sastanku, što je  sazvan za rujan ove godine, biti prezentiran konačan nacrt SELEC Konvencije kako bi se što prije mogao započeti postupak potpisivanja.



Pisane vijesti