26. sastanak Odbora za zajedničku suradnju SECI Centra

  

       Dana 26. i 27. studenog 2007. godine u Bukureštu, Rumunjska, održan je 26. sastanak Odbora za zajedničku suradnju SECI Centra. Sastanku su prisustvovali predstavnici svih zemalja članica SECI-a, časnici za vezu, predstavnici zemalja i organizacija sa statusom promatrača i službenici SECI Centra.

       Delegacija Republike Hrvatske na spomenutom sastanku je sudjelovala u sastavu: gospođa Ivana Javor, načelnica Odjela za droge, opasne tvari i sprječavanje pranja novca CURH i potpredsjednica Odbora za zajedničku suradnju SECI Centra, gospođa Inga Maleš, inspektor u Odjelu za suzbijanje krijumčarenja – prijevara CURH, gospođa Ivana Jelić, savjetnik u Odjelu za međunarodne odnose Ministarstva unutarnjih poslova RH i gospodin Zoran Joković, stručni savjetnik u Ministarstvu vanjskih poslova i europskih integracija RH.

       Na održanom sastanku između ostalog iznesen je pregled aktivnosti SECI Centra za 2007. godinu, posebice rezultata, dostignuća te problema, godišnji akcijski plan za 2008. godinu; dosadašnji napredak Radne grupe stručnjaka za izradu SELEC Konvencije; kao i zaključci Radne grupe stručnjaka za izradu proračuna SECI Centra na osnovu kojih je predložena izmjena Financijskih pravila SECI Centra.

       Članovi Odbora dodijelili su Izraelu status zemlje promatrača, te usvojili prijedlog za sklapanje Sporazuma o razumijevanju o suradnji SECI Centra i Carinske uprave Kraljevine Nizozemske, a upoznati su i s postojećom situacijom primanja novih punopravnih članica Crne Gore i Gruzije, pri čemu je Odbor izrazio nadu da će spomenute zemlje postati punopravne članice dogodine.

       Slijedeći izvanredni sastanak SECI Centra sazvan je za mjesec ožujak 2008. godine. 

 

 

 

 



Pisane vijesti