Zatvaranje EU projekta „Institucionalizacija upravljanja kvalitetom podataka poslovne statistike u hrvatskoj carini“

  • Slika /12757/Slika 1.jpg
  • Slika

Završetak aktivnosti projekta tehničke pomoći Europske komisije Carinskoj upravi Ministarstva financija Republike Hrvatske kojim se realizirala institucionalizacija upravljanja kvalitetom podataka za Intrastat obilježen je 14. lipnja 2023.godine.

Instrument tehničke pomoći (TSI) Europske komisije putem nadležne glavne uprave za reforme (DG REFORM) podržao je projekt kreiranja institucionalizacije upravljanja kvalitetom podataka poslovne statistike u hrvatskoj carini, službene oznake ID REFORM/SC2022/022. Podršku provedbi projekta u Službi za Intrastat Carinske uprave proveo je konzorcij IBF International Consulting, Teched Consulting Services Ltd., a cijeli projekt je uspješno završio u roku od 14 mjeseci.

Završni događaj u Čakovcu otvorio je voditelj projekta u Carinskoj upravi, Roman Laptoš, a prisutne su pozdravili pomoćnik ravnatelja u Sektoru za Informacijski sustav Carinske uprave, Mario Premec i Frank Van Driessche, predstavnik Europske komisije-DG REFORM-a za provedbu TSI instrumenta u Republici Hrvatskoj. O provedbi i rezultatima projekta prezentacije su održali Sandra Bel ispred Carinske uprave, Službe za Intrastat kao korisnika, i Boris Bereček kao voditelj projekta od strane Teched Consulting Services Ltd.

Rezultati projekta su akcijski plan implementacije s preporukama za poboljšanje upravljanja kvalitetom podataka poslovne statistike u Carinskoj upravi, od kojih su neke već implementirane. Zatvaranju projekta su prisustvovali i predstavnici Državnog zavoda za statistiku kao nositelji službene statistike Republike Hrvatske.

Pisane vijesti