Zapljena droge tipa marihuana na Carinskoj ispostavi Pasjak

  • Slika /arhiva/Slike/Novosti/yddtpe_7391.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
Na Carinskoj ispostavi Pasjak Carinarnice Rijeka, dana 14. rujna 2010. godine, carinski su službenici Odsjeka za upravljanje rizikom, suzbijanje krijumčarenja i istrage Carinarnice Rijeka pri provedbi redovitih mjera carinskog nadzora prilikom izlaska iz Republike Hrvatske, izvršili pregled osobnog motornog vozila talijanskih registracijskih oznaka kojim je upravljao albanski državljanin, kojom prilikom je pronađena sakrivena droga težine cca 17.000,00 grama.

Slijedom upita carinskih službenika vozaču ima li što za prijaviti carinskoj kontroli, koji je odgovorio kako ima samo osobne stvari i 4 komada sira, pristupilo se pregledu osobnih stvari i spomenutog motornog vozila, putne prtljage i osobe.

Pregledom podvozja kombi vozila, s lijeve strane pored praga vozila, zamijećena je limena kutija crne boje, dimenzija 94 cm dužine x 17 cm širine x 15 cm visine, koja inače ne pripada takvoj vrsti vozila, te nakon što je otvoren poklopac na stražnjoj strani kutije uočeni su paketi omotani u prozirnu celofan foliju, te je iz jednog paketa uzet uzorak koji je preliminarno testiran testerom za droge i koji je u svojoj reakciji pokazao prisutnost droge CANNABIS.

Nakon što su o događaju i rezultatima testiranja obaviješteni policijski službenici, temeljem naloga Županijskog suda u Rijeci započeta je pretraga spornog vozila u suradnji s policijskim službenicima Odjela kriminaliteta droga, PU Primorsko-goranske. Pretragom je pronađeno ukupno 39 paketa težine od 400 do 450 grama, koji su se nalazili u putničkoj kabini vozila, u teretnom djelu kombi vozila i u posebno konstruiranom sanduku, naknadno ugrađenom na lijevoj strani podvozja kombi vozila. Svi pronađeni paketi bili su omotani prozirnom celofan folijom.

Za pronađenu drogu policijski službenici su izdali Potvrde o oduzimanju predmeta, a albanski državljanin je uhićen te od strane policijskih službenika prepraćen u Istražni centar Županijskog suda u Rijeci.

 

Pisane vijesti