Zapljena 18,8 kg sitno rezanog duhana

  • Slika /8467/slika 1.jpg
  • Slika

Dana 30. ožujka 2020. godine, ovlašteni carinski službenici Službe za nadzor, Carinskog ureda Slavonski Brod, mjesna nadležnost Područnog carinskog ureda Osijek u suradnji sa službenicima Ministarstva unutarnjih poslova, pronašli su 18,8 kg sitno rezanog duhana.

Ovlašteni carinski službenici Službe za nadzor, Carinskog ureda Slavonski Brod, mjesna nadležnost Područnog carinskog ureda Osijek u suradnji sa službenicima Ministarstva unutarnjih poslova, pronašli su 18,8 kg sitno rezanog duhan, u mjestu Cernik, u osobnom motornom vozilu hrvatskih registracijskih oznaka, a kojim je upravljao hrvatski državljanin.

Izvršenim vaganjem utvrđeno je da se radi o količini od 18,8 kg sitno rezanog duhana. Zbog postojanja osnovane sumnje da je osumnjičeni hrvatski državljanin počinio kazneno djelo nedozvoljene trgovine iz čl. 264. stavak 1. Kaznenog zakona protiv istoga je  podnijeta kaznena prijava pred nadležnim Općinskim državnim odvjetništvom u Slavonskom Brodu. Roba koja je predmet kaznenog djela  oduzeta je uz potvrdu o privremenom oduzimanju. U upravnom postupku Carinski ured Slavonski Brod donijet će porezno rješenje o obračunu trošarine u iznosu od 11.280,00 kn na sitno rezani duhan.
 

Pisane vijesti