Velika zapljena cigareta na području Carinarnice Vukovar

  • Slika /arhiva/Slike/Novosti/c1igtj_7321.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
Ovlašteni carinski službenici Carinske ispostave Ilok, Carinarnice Vukovar, 09. rujna 2010. godine spriječili su pokušaj krijumčarenja 1.300 kutija raznih vrsta cigareta.

Na putnički ulaz Carinske ispostave Ilok, pristiglo je osobno motorno vozilo registracijskih oznaka Republike Srbije kojim je upravljao državljanin Republike Srbije. Na upit carinskog službenika ima li što za prijaviti, vozač je niječno odgovorio, a kako je carinski službenik posumnjao u njegov iskaz odlučeno je detaljno pregledati predmetno vozilo. Provodeći mjere carinskog nadzora, pregledom vozila ispod prtljažnog prostora zamijećene su preinake koje ne odgovaraju tvorničkoj konstrukciji vozila. Skidanjem zadnjeg odbojnika zamijećen je limeni poklopac dimenzija 50 x 20 cm te su skidanjem istog pronađene sakrivene cigarete u količini od 1.300 kutija od čega 700 kutija cigareta marke WALTER WOLF BLUE i 600 kutija cigareta marke WALTER WOLF GOLD 100s.

Zbog načina izvršenja predmetnog djela podignuta je kaznena prijava pri Općinskom državnom odvjetništvu zbog počinjenja kaznenog djela iz članka 298. Kaznenog zakona. Okrivljenom je izrečena sigurnosna mjera protjerivanja iz zemlje u trajanju od 3 godine, kao i novčana kazna u iznosu od 3.506,00 kuna, a predmetna roba kao i osobno vozilo privremeno su oduzeti.
 

Pisane vijesti