Uspješno provedena zajednička operativna akcija službenika carinarnice krapina i pu krapinsko zagorske

Slika /arhiva/Slike/Novosti/SSA405351_thumb.jpg

Dana 18. prosinca uspješno je provedena zajednička operativna akcija carinskih službenika Odsjeka za upravljanje rizicima, istrage i suzbijanje prijevara Carinarnice Krapina i policijskih službenika PU Krapinsko – zagorske, što je imala za cilj pronalazak cigareta s krivotvorenim nadzornim markicama Ministarstva financija Republike Hrvatske. Operativna akcija je provedena na širem području Krapinsko – zagorske županije i obuhvatila je pretrage na više lokacija, a samom je akcijom pretraženo više ugostiteljskih i stambenih objekata.

Tom prilikom pronađeno i oduzeto je 34.620 komada cigareta, i to: 4.840 komada cigareta MARLBORO LIGHTS, 800 komada cigareta MARLBORO, 9.240 komada cigareta FILTER 160, 360 komada cigareta RONHILL, 9.280 komada cigareta RONHILL LIGHTS, 5.240 komada cigareta WALTER WOLF LIGHTA i 4.860 komada cigareta WALTER WOLF PLAVI.

            Sve pronađene cigarete imaju krivotvorene nadzorne markice Ministarstva financija Republike Hrvatske za hrvatsko tržište.

Tijekom akcije je oduzeto i 5 poker aparata bez tehničkog lista i nadzornih markica Ministarstva financija, a za koje u trenutku kontrole nisu predočeni dokazi da su stekli status domaće robe.

Ujedno je oduzeto 23.586 komada raznih pirotehničkih sredstava, što su pohranjena u prostorijama PU Krapinsko – Zagorske, te će se pokrenuti odgovarajući prekršajni postupak, a kako postoji sumnja u povredu prava intelektualnog vlasništva,  provest će se i dodatne izvidne radnje.

Pisane vijesti