Uručene zahvalnice službenicima carinske uprave, povodom otkrivanja 150 kg marihuane na graničnom prijelazu bregana

  • Slika /arhiva/Slike/Novosti/a1rggs_6161.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
Dana 12. ožujka 2010. godine u Carinskoj upravi, Središnjem uredu od strane Savjetnika za EXBS Program (Program Vlade SAD-a za pomoć carinskim i drugim službama u provođenju izvozne kontrole i s tim u vezi sigurnost granice)  Veleposlanstva SAD-a u Zagrebu, g. Chrisa Milama, carinskim službenicima Carinarnice Zagreb uručene su prigodne „Zahvalnice za uspješan rad“, kao rezultat korištenja operativne tehnike, operativnih pomagala te uspješno provedene edukacije, iz EXBS Programa.

Naime, navedena inicijativa uslijedila je po uspješno provedenoj zajedničkoj koordiniranoj akciji u kojoj su sudjelovali službenici Ministarstva financija, Carinske uprave, Carinarnice Zagreb, te službenici MUP-a, dana 24. veljače 2010. godine. Tom prilikom na graničnom prijelazu Bregana otkriveno je 150 kg marihuane, a u samoj operativnoj akciji sudjelovali su ovlašteni carinski službenici g. Goran Kojić - voditelj odsjeka, gđa. Magda Bakavić - inspektorica II vrste, Jurica Pilj - inspektor II vrste i Željko Miloš - vodič službenog psa Manga. Tijekom provedbe operativne akcije korišten je dio suvremene opreme koju je Vlada SAD-a, donirala carinskoj službi tijekom mjeseca veljače 2010. godine, a u istom razdoblju provedena je i uspješna edukacija carinskih službenika, što je rezultiralo otkrivanjem nezakonitih aktivnosti povezanih s kretanjem roba.

Potrebno je pritom naglasiti da je Vlada SAD do danas Ministarstvu financija, Carinskoj upravi donirala opreme i tehničkih pomagala za spriječavanje prekograničnog kriminala u vrijednosti preko 1.000.000,00 USD.

Na uručenim zahvalnicama predstavnicima Veleposlanstva SAD-a u Zagrebu u ime nagrađenih zahvalio se pročelnik Carinarnice Zagreb g. Marijan Hmelina i g. Kojić, voditelj Odsjeka u Odjelu za nadzor, Carinarnice Zagreb.



Pisane vijesti