Aktivnosti na carinskom području Republike Hrvatske u periodu od 13. do 15. ožujka 2010. godine

Tijekom proteklog perioda na carinskom području Republike Hrvatske, carinski službenici otkrili su nepravilnosti slijedom kojih su pokrenuti prekršajni postupci protiv počinitelja ili su naplaćene mandatne kazne.

Na području mjesne nadležnosti Carinarnice Krapina, Carinskoj ispostavi Macelj, hrvatska putnica nije prijavila razne odjevne predmeta u vrijednosti 3.800 kuna. Iz tog razloga naplaćena je mandatna kazna, a carinski dug za robu procijenjen je na iznos od 1.341,40 kuna. Nakon što su carinski dug i kazna naplaćeni, putnica je nastavila put u Republiku Hrvatsku.

Na području mjesne nadležnosti Carinarnice Zagreb, na Carinskoj ispostavi Bregana pokrenuta je prijava o počinjenom carinskom prekršaju protiv dvojice srpskih državljana zbog pokušaja krijumčarenja veće količine razne robe u Republiku Hrvatsku. Pregledom kombi vozila austrijskih registracijskih oznaka pronađeno je 156 kilograma pržene kave Amigos, 684 kilograma čokolade milka, 1795 vesti, 204 majice i veća količina sportske opreme marke Butterfly ukupne vrijednosti 166.991,00 kuna.

Na području mjesne nadležnosti Carinarnice Vukovar, na Carinskoj ispostavi Bajakovo carinski službenici pregledom teretnog motornog vozila srpskih registracijskih oznaka pronašli su višak robe od prijavljene ukupne vrijednosti 205,30 EUR-a. Protiv vozača pokrenuta je prijava o počinjenom carinskom prekršaju. U drugom slučaju pregledom autobusa srpskih registracijskih oznaka pronađeno je 12 fotoaparata, 7 bliceva i 20 filtera ukupne vrijednosti 6.800,00 kuna. Protiv prekršitelja pokrenuta je prijava o počinjenom prekršaju, a sporna roba je oduzeta u korist Republike Hrvatske.


Na području mjesne nadležnosti Carinarnice Osijek, na Carinskoj ispostavi Erdut, carinski službenici su kod hrvatskog državljanina pronašli paket s ukupno 78 ampula TESTOSTERONA DEPO od 1ml. Ampule su pronađene naknadnim pregledom autobusa i prtljage putnika. Protiv putnika pokrenuta je prijava o počinjenom carinskom prekršaju a roba je zadržana na CI Erdut do okončanja postupka.

Pisane vijesti