Upravljali osobnim vozilima stranih registracijskih oznaka te zaradili prekršajnu prijavu

  • Slika /arhiva/Slike/Novosti/f3cjyb_8201.jpg
  • Slika
  • Slika
U vremenu od 7. do 10. siječnja 2010. godine carinski službenici Odsjeka za upravljanje rizikom, suzbijanje krijumčarenja i istrage Carinarnice Zagreb, u suradnji sa službenicima Policijske uprave zagrebačke, pokrenuli su tri prekršajna postupka te podnijeli zahtjeve za naplatu carinskog duga protiv hrvatskih državljana, a sukladno članku 241. stavak 1. točka 11. Carinskog zakona („Narodne novine“ broj 78/99 - 45/09).

Naime, prilikom provođenja mjera nadzora carinski i policijski službenici utvrdili su da su trojica hrvatskih državljana upravljala osobnim vozilima stranih registracijskih oznaka, bez posjedovanja radne ili boravišne vize u inozemstvu.

Kako su u konkretnim slučajevima hrvatski državljani postupali s osobnim vozilima kao da ispunjavaju uvjete za privremeni uvoz, a to postupanje je protivno uvjetima za privremeni uvoz robe propisanim odredbama Carinskog zakona ili Konvencijom o privremenom uvozu, protiv istih pokrenuti su prekršajni postupci i podnijeti zahtjevi za naplatu carinskog duga, dok su predmetna osobna vozila privremeno oduzeta.

Pisane vijesti