Donesen je Pravilnik o dopuni Pravilnika o primjeni Zakona o trošarinama što se odnosi na plinsko ulje obojano plavom bojom za namjene u poljoprivredi, ribolovu i akvakulturi

Pravilnik o dopuni Pravilnika o primjeni Zakona o trošarinama što se odnosi na plinsko ulje obojano plavom bojom za namjene u poljoprivredi, ribolovu i akvakulturi  objavljen je u ”Narodnim novinama” br. 4/11 od 10. siječnja 2011. godine i tada je stupio na snagu.
 
  • Dopuna Pravilnika donesena je na prijedlog Ministarstva poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja iz razloga što je značajan dio poljoprivrednih površina bio poplavljen u vrijeme optimalnih agrotehničkih rokova za pripremu zemljišta za sjetvu, te mnogi korisnici plinskog ulja obojanog plavom bojom nisu mogli pravovremeno izvršiti obradu tla. Zbog toga je značajan dio odobrenih i upisanih količina plinskog ulja obojanog plavom bojom u 2010. godini u sustavu kartičnog poslovanja ostao neiskorišten. Da bi poljoprivrednici mogli nadoknaditi zaostatke u obradi tla, predloženo je i odobreno produženje roka za korištenje 50% od odobrenih a neiskorištenih količina plinskog ulja obojanog plavom bojom u 2010. godini do 31. prosinca  2011. godine.


Pisane vijesti