U poljskoj održan sastanak na temu carinske suradnje s državama na istočnoj granici europske unije

Slika /arhiva/Slike/Novosti/family photo2_thumb.jpg

Dana 4. i 5. lipnja 2008. godine, u Gdanjsku, Poljska, održan je sastanak u organizaciji Europske Komisije, Svjetske Carinske Organizacije i domaćina poljske carine, o carinskoj suradnji s državama na istočnoj granici Europske unije.

 

Na sastanku su sudjelovali predstavnici zemalja: Armenija, Austrija, Azerbejdžan, Bjelorusia, Belgija, Bugarska, Hrvatska, Cipar, Danska, Estonia, Finska, Francuska, Georgia, Njemačka, Grčka, Madžarska, Irska, Italija, Kazahstan, Latvia, Litva, Malta, Moldova, Nizozemska, Poljska, Portugal, Rumunjska, Rusija, Slovačka, Slovenija, Španjolska, Švedska, Turska i Ujedinjeno Kraljevstvo. Također su sudjelovali i predstavnici WCO i EK. Hrvatsku carinu predstavljali su carinski službenici Zdravko Adamović i Boris Barbalić koji su raspoređeni u radne grupe za olakšavanje trgovine i carinskih procedura te sigurnost, zaštitu i borbu protiv carinskih prijevara. Indikativno je da su ovaj puta hrvatski eksperti kao predstavnici zemlje kandidata, imali savjetodavnu ulogu.

 

Kroz model radnih grupa , zemljama na istočnoj granici EU, pružena je pomoć u izradi koncepta analize stanja i potreba utemeljenog na ažuriranim carinskim smjernicama Europske Komisije

Pisane vijesti