U okviru zajedničke suradnje carine i policije na RGP Bajakovo pronađeno 21,419 kg marihuane

  • Slika /arhiva/Slike/Novosti/CarinaNovosti_1624_201311210820031025.jpg
  • Slika
  • Slika

Dana 15. studenog 2013. godine carinski službenici Područnog carinskog ureda Osijek, RGP Bajakovo u zajedničkoj suradnji s policijskim službenicima PGP Bajakovo otkrili pokušaj krijumčarenja droge marihuana u količini od 21.419 grama, odnosno 21.4 kilograma.

Po dospijeću na ulazni kolni trak osobnog motornog vozila, marke FIAT Ulysse, hrvatskih registracijskih oznaka kojim je upravljao državljanin Kosova na ulazni kolni trak RGP Bajakovo, policijski službenici temeljem analize rizika izdvojili su vozilo za pregled, te zatražili asistenciju carinskih službenika u pregledu.

U krovnom nosaču za putničku prtljagu, u torbama su pronađeni paketići oblijepljeni samoljepljivom trakom u kojima se nalazila suha zelena biljna materija koja je svojim izgledom i načinom pakiranja izazvala opravdanu sumnju kod službenika da se radi o drogi tipa marihuana. O pronalasku opisanih paketića policijski službenici zatražili su nalog za pretragu vozila. Nakon ishođenja naloga za pretragu policijski službenici zajedno s Odjelom za mobilne jedinice Osijek izvršili su detaljan pregled vozila i cjelokupne putne prtljage, što je rezultiralo pronalaskom ukupne količine od 21.419 grama droge marihuana.

Policijski službenici PGP Bajakovo protiv vozača podnijeli su kaznenu prijavu temeljem članak 190. stavka 2 Kaznenog zakona.



Pisane vijesti