U kombiju otkrili razne umjetnine i stilski namještaj velike vrijednosti

  • Slika /slike/Vijesti/2016/4543/Glavna slika.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Carinski službenici Odjela za mobilne jedinice Ploče, u suradnji s kolegama iz policije, Policijske postaje Vrgorac, tijekom jučerašnjeg dana, u postupku kontrole putničkog prometa, pronašli su razne umjetnine i stilski namještaj.

Na odmorištu Dusina, ns autoputu A1, izvršen je pregled kombija talijanskih registarskih oznaka, kojim je upravljao talijanski državljanin. Prilikom pregleda kombija, pronađene su umjetničke slike, antikni namještaj, antikna rasvjetna tijela te različiti antikni kućanski predmeti većinom iz 19. stoljeća. Budući da za navedenu robu nisu posjedovali dokumentaciju, popis robe niti potvrdu nadležnog Konzervatorskog odjela za iznošenje predmeta, posumnjalo se da se navedeni predmeti nezakonito iznose iz Republike Hrvatske o čemu su obaviješteni nadležni Konzervatorski odjeli Ministarstva kulture.
 
Nadležni inspektori Ministarstva kulture su utvrdili da se navedeni predmeti iznose iz Republike Hrvatske bez odgovarajućih potvrda nadležnog Konzervatorskog odjela protivno Zakonu o zaštiti i očuvanju kulturnih dobara te je vozilo stavljeno pod nadzor u Policijskoj postaji Vrgorac. Stranim državljanima su određene mjere opreza odnosno zadržavanje isprava. Sve daljnje radnje će poduzimati nadležni Konzervatorski odjeli Ministarstva kulture.

Pisane vijesti