Krijumčarili cigarete u stropu autobusa, a duhan skrivali u obiteljskoj kući i prevozili u automobilu

  • Slika /4542/Glavna slika.JPG
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Ovlašteni carinski službenici Odjela za mobilne jedinice Osijek i Varaždin, tijekom vikenda, proveli su mjere nadzora, s ciljem utvrđivanja nepravilnosti sukladno nadležnosti Carinske uprave.

Na RGP Bajakovo, službenici Odjela za mobilne jedinice Osijek, uz uporabu RTG uređaja RAPISCAN i službenog psa za detekciju duhana, prilikom pregleda autobusa bugarskih registarskih oznaka, unutar stropa na gornjem dijelu autobusa u prostoru koji je predviđen za klimu, otkrili su 7800 komada cigareta raznih vrsta. Izrečena je novčana kazna u iznosu od 6.000,00 kuna i naplaćena trošarina u iznosu od 5.084,80 kuna. Roba je oduzeta.
 
Temeljem naredbe Prekršajnog suda u Koprivnici, službenici Odjela za mobilne jedinice Varaždin izvršili su pretragu kuće u mjestu Lepavina. Tom prilikom pronađeno je 85,30 kg sitno rezanog duhana bez nadzornih markica Ministarstva financija Republike Hrvatske. Protiv okrivljenika je podnesen prekršajni nalog u visini od 12.000,00 kuna kao i zahtjev za naknadni obračun trošarine u ukupnom iznosu od 46.915,00 kuna, dok je duhan oduzet.
 
Nadalje, u mjestu Prespa, carinski službenici Odjela za mobilne jedinice Varaždin, zatekli su hrvatskog državljanina kako prevozi 335,30 kg sušenog duhana u listu u osobnom automobilu, za koji nije posjedovao nikakvu dokumentaciju, niti je upisan u registar trošarinskih obveznika. Protiv okrivljenika je podnesen prekršajni nalog u iznosu od 21.000,00 kuna kao i zahtjev za naknadni obračun trošarine u ukupnom iznosu od 184.415,00 kuna. Predmetni duhan i osobno vozilo su oduzeti.

Pisane vijesti