Taxi prijevoznik koristio lož ulje kao pogonsko gorivo

  • Slika /8211/glavna slika.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Carinski službenici Službe za mobilne jedinice Zagreb dana 6. prosinca 2019. godine na području Svete Nedelje pronašli su naftne derivate i opremu za nezakonito postupanje s naftnim derivatima.
 

Vršeći kontinuirane mjere nadzora nad kretanjem trošarinskih proizvoda – naftnih derivata, carinski službenici Područne jedinice - Službe za mobilne jedinice Zagreb izvršili su na području Grada Svete Nedelje pretragu stambenih i drugih prostora prilikom čega je utvrđeno da se na navedenoj adresi nalazi oprema za nezakonito postupanje s naftnim derivatima te da se na nezakonit način, nenamjenski, koriste naftni derivati – plinsko ulje obojano crvenom bojom.
U garažnom prostoru na navedenoj adresi zatečena su dva PVC spremnika zapremine od po 1.000,00 litara i više PVC spremnika manje zapremine (20,00 – 30,00 litara) kao i dva taxi vozila. Nadalje, na krovu jednog od vozila uočen je PVC spremnik ispunjen crvenom uljnom tekućinom (uljem za loženje) iz kojeg je kroz PVC crijevo vozač taxi vozila utakao ulje za loženje kao pogonsko gorivo.
 
Protiv prekršitelja će biti izdani prekršajni nalozi i naplaćena novčana kazna u iznosu od 200.000,00 kuna za pravnu osobu i novčana kazna u iznosu od 100.000,00 kuna za odgovornu osobu u pravnoj osobi.
 

Pisane vijesti