Svečanost zatvaranja twinning light projekta

  • Slika /arhiva/Slike/Novosti/CarinaNovosti_1939_201410241502591137.jpg
  • Slika
  • Slika

“Uvođenje sustava osiguranja kvalitete za kontrole trošarinskih roba i roba iz područja Zajedničke poljoprivredne politike (ZPP) u hrvatskom carinskom laboratoriju”

Dana 24. listopada 2014. godine u 11:00 sati u Predstavništvu Europske komisije u Republici Hrvatskoj održano je svečano zatvaranja Twinning light projekta “Uvođenje sustava osiguranja kvalitete za kontrole trošarinskih roba i roba iz područja Zajedničke poljoprivredne politike (ZPP) u hrvatskom carinskom laboratoriju”, kojega je Ministarstvo financija – Carinska uprava provela u suradnji s partnerima iz Španjolske.

Prilikom svečanog zatvaranja projekta nazočnima su se u pozdravnom govoru obratili gđa. Vesna Kadić Komadina, zamjenica ravnatelja CU, gosp.  Eduardo Alonso, zamjenik ravnatelja Odjela za carine i trošarine Porezne agencije Kraljevine Španjolske te gđa. María Luisa Benítez-Donoso, zamjenica šefa misije Veleposlanstva Kraljevine Španjolske u Republici Hrvatskoj.

Ispred Carinske uprave i Porezne agencije Kraljevine Španjolske, kao voditelji projekta, o samom tijeku provedbe, govorili su gđa. Jadranka Čubrić i gosp. Antonio Gallardo.

„Analitičke metode koje su validirane iz područja Zajedničke poljoprivredne politike i trošarinskih roba doprinijeti će vjerodostojnosti i pouzdanosti analitičkog rezultata za potrebe carinske službe u cilju provedbe,  naplate carinskih i trošarinskih davanja, prikupljanja prihoda, te sigurnosnih mjera i zaštite okoliša i građana “ izjavila je gđa. Čubrić

Cilj projekta vrijednog 250.000,00 eura bio je pružanje daljnje podrške Carinskoj upravi Republike Hrvatske u svrhu povećanja naplate carinskih pristojbi i poreza, kontrole poljoprivrednih proizvoda i trošarinskih roba te osiguranje sigurnosti građana u skladu s zaštitom unutarnjeg tržišta na području carinskog nadzora, sukladno najboljim carinskim praksama Europske unije. Provedba projekta trajala je 6 mjeseci.



Pisane vijesti