Svečanost zatvaranja Twinning light projekta

  • Slika /arhiva/Slike/Novosti/CarinaNovosti_1995_201412180952374369.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika


"Usklađivanje Carinske uprave Republike Hrvatske sa standardima, organizacijom i operativnom metodologijom kontrola nakon carinjenja u EU"

Dana 17. prosinca 2014. godine u Predstavništvu Europske komisije u Republici Hrvatskoj održano je svečano zatvaranja Twinning light projekta “Usklađivanje Carinske uprave Republike Hrvatske sa standardima, organizacijom i operativnom metodologijom kontrola nakon carinjenja u EU ”, kojega je Ministarstvo financija – Carinska uprava provela u suradnji s partnerima iz Republike Austrije točnije  Agencijom za europske integracije i gospodarski razvoj (AEI).

Prilikom svečanog zatvaranja projekta nazočnima su se u pozdravnom govoru obratili gosp. Tihomir Kralj, zamjenik ravnatelja CU i gosp. Georg Diwald, Savjetnik ministra, Veleposlanstvo Republike Austrije.

Više o tijeku provedbe samog projekta, kao voditelji projektnih aktivnosti, ispred Carinske uprave govorio je gosp. Antonio Mučnjak te gosp. Thomas Turek, Ministarstvo financija Republike Austrije.

„Ovaj projekt omogućio je razvoj učinkovitog sustava inspekcijskog nadzora i provjera koji će Carinskoj upravi Republike Hrvatske osigurati unaprijeđene mehanizme kontrolnih aktivnosti s ciljem zaštite financijskih interesa Europske unije“ izjavio je gosp. Mučnjak.

Cilj ovog projekta vrijednog 188.889,00 € bio je uspostava ravnoteže između osiguranja učinkovite zaštite zdravlja i sigurnosti građana i društva, uz istodobno pridonošenje olakšavanju zakonite trgovine na unutarnjem tržištu, u skladu s pravnom stečevinom Europske unije koja regulira carinsku uniju i oporezivanje. Provedba projekta trajala je 8 mjeseci.



Pisane vijesti