Svečanost otvaranja Twinning projekta

Slika /slike/Vijesti/2017/4710/shutterstock_106006199_cr.jpg

U nastavku teksta možete pročitati informacije o najavi svečanosti otvaranja Twinning projekta „Daljnje usklađivanje Carinske uprave s pravnom stečevinom Europske unije u području obavljanja inspekcijskih nadzora (CRO CUSTOMS AUDIT)“.

Svečanost otvaranja Twinning projekta održat će se 31. siječnja 2017. Projekt ukupne vrijednosti 770.000,00 EUR je sufinanciran iz Prijelaznog instrumenta Europske unije za Republiku Hrvatsku, kojeg provodi Carinska uprava Ministarstva financija Republike Hrvatske u partnerstvu s Agencijom za europske integracije i gospodarski razvoj pri Saveznom Ministarstvu financija Republike Austrije.
 
Cilj projekta je jačanje kapaciteta Carinske i Porezne uprave Ministarstva financija Republike Hrvatske u području obavljanja inspekcijskih nadzora, kako bi se dodatno unaprijedila provedba zaštite financijskih interesa Europske unije i Republike Hrvatske. Projekt će dodatno doprinijeti ispunjavanju prioriteta i ciljeva iz Ugovora o pristupanju Republike Hrvatske Europskoj uniji i odgovarajućih nacionalnih propisa, putem daljnjih usklađivanja postupaka i mehanizama u području nadzora te kroz provedbu izobrazbe stručnih službenika Carinske i Porezne uprave. Projekt će se provoditi u periodu od 18 mjeseci, od siječnja 2017. do srpnja 2018.
 
Svečanost otvaranja projekta započinje u 11:00h u prostoru Predstavništva Europske komisije u Republici Hrvatskoj (Kuća Europe) u Zagrebu, a svečanosti će prisustvovati predstavnici država partnera te drugi visoki uzvanici institucija uključenih u provedbu projekta.

Pisane vijesti