Svečano obilježen dan carinske službe

  • Slika /arhiva/Slike/Novosti/CarinaNovosti_1905_201409221535097867.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Dan carinske službe službeno se obilježava 21. rujna, na dan svetog Mateja. Tim povodom, 22. rujna 2014. godine, u Carinskoj upravi održana je prigodna svečanost kojoj su nazočili ministar financija Boris Lalovac, ravnatelj Carinske uprave Zlatko Grabar s pomoćnicima i pročelnicima Područnih carinskih ureda te nagrađeni carinski službenici.

U prigodnom obraćanju nazočnima, ministar financija Boris Lalovac, uputio je čestitku svim carinskim službenicima uz zahvalu Carinskoj upravi na dosadašnjem predanom radu i ostvarenju zadanih ciljeva. Također naglasio je da je upravo dobro izvršena reorganizacija carinskog sustava iz proteklog razdoblja, osnovni temelj dobrog funkcioniranja hrvatske carine unutar carinske Unije. Upravo jačanje suradnje između carinskih i poreznih službenika neophodna je karika u daljnjem efikasnom provođenju svih aktivnosti koje su usmjerene na sprječavanje sive ekonomije odnosno temelj su financijske i fiskalne stabilnosti države.

Pomoćnik ministra financija i ravnatelj Carinske uprave, Zlatko Grabar, izrazio je svoje zadovoljstvo dosadašnjim radom te je naglasio kako je u proteklom razdoblju napravljeno mnogo, poglavito u vezi svih bitnih aktivnosti u prilagodbi carinskog sustava Carinskoj uniji. Poseban naglasak stavio je na nove izazove koji su pred carinskom službom kao što su uvođenje e poslovanja u sve segmente rada.

Povodom obilježavanja dana carinske službe, 21. rujna, ministar Lalovac uručio je prigodne zahvalnice službenicima za natprosječne rezultate u obavljanju službene dužnosti u proteklom razdoblju.



Pisane vijesti