Sudjelovanje Carinske uprave na drugoj Jadranskoj vojnoj i zrakoplovnoj izložbi i konferenciji ASDA 2013

  • Slika /arhiva/Slike/Novosti/CarinaNovosti_1443_201304291435565254.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika

U periodu od 24. do 26. travnja 2013. godine, pod pokroviteljstvom Vlade Republike Hrvatske i u organizaciji američke tvrtke TNT Production te uz potporu Ministarstva obrane Republike Hrvatske, u Splitu je u Spaladium Areni održana druga Jadranska vojna i zrakoplovna izložba i konferencija ASDA 2013.

Na poziv organizatora, uz stotinu izlagača iz dvadesetak zemalja iz Jugoistočne i zapadne Europe, Azije, Sjeverne Afrike i Srednjeg Istoka, Carinska uprava Republike Hrvatske izložila je i svoju suvremenu operativnu tehniku koju koristi u suzbijanju krijumčarenja, pregledu robe te svakodnevnom radu.

Otvarajući izložbu predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović je istaknuo kako je sigurnost danas daleko širi pojam od klasičnog poimanja i obuhvaća borbu protiv terorizma, organiziranog kriminala i suvremenog kibernetičkog kriminala, te da izložba govori o politici koju vodi Vlada Republike Hrvatske, a koja je usmjerena prema načelima kolektivne sigurnosti.

Uz Carinsku upravu, čiji je štand bio iznimno dobro posjećen sudjelovali su i drugi predstavnici tijela državne uprave: MUP-a, HGK-a, HOK-a  te MORH-a.



Pisane vijesti