Ovlašteni carinski službenici Odjela za mobilne jedinice Osijek spriječili pokušaj krijumčarenja 27,26 kg marihuane i otkrili slučaj nezakonitog unosa lažnih američkih dolara

  • Slika /arhiva/Slike/Novosti/CarinaNovosti_1440_201304251056044423.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Dana 23. svibnja 2013. godine, ovlašteni carinski službenici Odjela za mobilne jedinice Osijek, u suradnji sa policijskim službenicima PU vukovarsko-srijemske obavljali pojačani nadzor i kontrolu vozila na državnoj cesti A3, te je izdvojeno za kontrolu su osobno vozilo švedskih registracijskih oznaka, u vlasništvu državljanina Kraljevine Švedske, kojim je upravljao hrvatski državljanin.

Na upit carinskog službenika, ima li što za prijaviti carinskoj kontroli, vozač je odgovorio negativno. Izvršenom pregledom vozila, u prtljažniku su uočeni vakumirani PVC paketi, koji su izgledom upućivali na drogu tipa marihuana. Policijski službenici preuzeli su vozilo i osobu, te je nakon dobivanja naloga za pretragu, izvršena detaljna pretraga istog te je u vozilu pronađeno 36 vakumiranih PVC paketa, težine 27,26 kg suhe zelene tvari, te je preliminarnim testiranjem utvrđeno kako je riječ o drogi tipa marihuana. Protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava.

Istog su dana, ovlašteni carinski službenici Odjela za mobilne jedinice Osijek, vršili pojačani nadzor i kontrolu nad prometom robe i putnika na CI Bajakovo, Carinarnica Osijek. Izvršenom pretragom autobusa bugarskih registracijskih oznaka, kojim je upravljao bugarski državljanin, u pretincu zadnjeg dijela autobusa namijenjenog za smještaj alata pronađeno je u bijeloj PVC vrećici deset buntova američkih dolara. Uz postojanje sumnje da je pronađeni novac moguće lažan, uz suradnju policijskih službenika, pomoću UV lampe pregledane su određene novčanice, te je utvrđeno da se doista radi o lažnim novčanicama, ukupne količine 1002 komada u apoenima od 100 USD.

Prema uputi Općinskog državnog odvjetništva, zastalo se sa radnjama, te su osumnjičenici i pronađena roba predani policijskim službenicima na daljnje postupanje, slijedom postojanja sumnje na počinjenje kaznenog djela lažnog pribavljanja novca da ga stavi u opticaj kao pravi iz članka 274. Kaznenog zakona.



Pisane vijesti