Stop nezakonitoj prodaji duhanskih prerađevina

  • Slika /13667 vijest SMJ ZG duhan i cigarete/glavna Slika1.jpg
  • Slika

Carinski i policijski službenici spriječili nezakonitu prodaju duhana i cigareta na zagrebačkoj tržnici Utrine i sajmištu Jakuševec.

Carinski službenici Sektora za mobilne jedinice, Službe za mobilne jedinice Zagreb u suradnji s policijskim službenicima Operativne grupe Zagreb 9. prosinca 2023. provodeći pojačane mjere nadzora u Zagrebu na području tržnice Utrine uočili su dvije osobe otprije poznate po nezakonitoj prodaji duhana i duhanskih proizvoda kako na tržnicu Utrine donose PVC vreće i torbe ispunjene duhanskim proizvodima.

Prilikom nadzora pronađeno je i od osumnjičenih oduzeto ukupno 18,00 kg sitno rezanog duhana pakiranog u plastične vrećice ispunjenih s po 0,4 kg i 0,5 kg duhana i pripremljenog za prodaju na „crnom“ tržištu na području Zagreba te 590 paketića (59 šteka/11800 komada) raznih vrsta cigareta. Pronađeni duhanski proizvodi nisu označeni duhanskim markicama Ministarstva financija RH.
Područna jedinica - Služba za mobilne jedinice Zagreb  je dvojici okrivljenih izdala prekršajne naloge i izrekla novčanu kaznu u ukupnom iznosu od 6.900,00 eura, a nadležnom carinskom uredu podnijela zahtjev za  naplatu trošarinskog duga u ukupnom iznosu od 3.785,80 eura. Pronađena roba je oduzeta.
 
Carinski službenici Službe za mobilne jedinice Zagreb 10. prosinca 2023. su na sajmištu Jakuševec oduzeli ukupno 30,60 kg sitno rezanog duhana od dvije osobe otprije poznate po nezakonitoj prodaji duhana i duhanskih proizvoda.
Protiv osumnjičenih će biti podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu zbog počinjenja kaznenog djela iz članka 264. Kaznenog zakona - „Nedozvoljena trgovina“, a nadležnom carinskom uredu bit će dostavljeni zahtjevi za naplatu trošarine u ukupnom iznosu od 3.492,99 eura.  Pronađena roba je oduzeta.

Pisane vijesti