Stop nezakonitoj prodaji duhana na sajmištu Jakuševec

  • Slika /13457 vijest SMJ ZG duhan Jakuševec/Slika 3.jpg
  • Slika
  • Slika

Carinski službenici Službe za mobilne jedinice Zagreb spriječili još jedan pokušaj nezakonite prodaje duhana na popularnom zagrebačkom sajmištu.

Provodeći pojačane mjere nadzora dana 29. listopada 2023. u Zagrebu, carinski službenici Sektora za mobilne jedinice, Područne jedinice - Službe za mobilne jedinice Zagreb utvrdili su da hrvatski državljanin, recidivist u počinjenju prekršajnih i kaznenih djela iz Zakona o trošarinama i Kaznenog zakona „Nedozvoljena trgovina“, duhanske proizvode koje nudi na prodaju i prodaje na prostoru sajmišta Jakuševec skladišti u osobnom vozilu marke Mazda 323, zagrebačkih registarskih oznaka, parkiranom u ograđenom prostoru sajmišta.

Da je sumnja bila opravdana potvrdilo se kad je osumnjičeni prišao navedenom vozilu i iz istoga počeo uzimati duhanske proizvode kojom prilikom je zatečen od strane carinskih službenika.

Pregledom navedenog vozila pronađeno je ukupno 72,40 kilograma sitno rezanog duhana pakiranog u 156 PVC vrećice ispunjenih s po 0,50 i 0,40 kg sitno rezanog duhana bez duhanskih markica Ministarstva financija RH, a koji su pripremljeni za nezakonitu prodaju na sajmištu Jakuševec.
Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela iz članka 264. Kaznenog zakona – Nedozvoljena trgovina protiv osumnjičenog će Služba za mobilne jedinice Zagreb nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu podnijeti kaznenu prijavu, a nadležnom carinskom uredu zahtjev za naplatu trošarine u iznosu 8.264,46 eura.

Pronađeni duhanski proizvodi su oduzeti, a kao sredstvo osiguranja naplate trošarinskog duga oduzeto je i vozilo korišteno za nezakonit prijevoz i skladištenje duhanski proizvoda.

Pisane vijesti