Stop nezakonitoj prodaji duhana i cigareta u Zagrebu

Slika /14303 vijest SMJ ZG duhan i cigarete Črnomerec/Slika 1.jpg

Na tržnici Črnomerec carinski službenici Službe za mobilne jedinice Zagreb spriječili su nezakonitu prodaju 24 kilograma sitno rezanog duhana i 18000 komada cigareta.

Ovlašteni su carinski službenici Područne jedinice - Službe za mobilne jedinice Zagreb 8.travnja 2024. godine uočili na prostoru parkirališta tržnice Črnomerec u Zagrebu osobno vozilo hrvatskih registarskih oznaka kojim je upravljao hrvatski državljanin.

Zbog osnovana sumnje da se u vozilu nalaze trošarinski proizvodi izvršen je pregled vozila te je u prtljažnom prostoru pronađeno ukupno 24 kilograma sitno rezanog duhana pakiranog u PVC vrećicama od po 0,5 i 0,4 kg i ukupno 18000 komada raznih marki i vrsta cigareta (Marlboro Red,  Marlboro Touch, Davidoff Gold, Merilyn Pink Slim, Regina Red, King Compact Strato, Manchester Queen, Corset Lilac i ručno punjenih cigareta), a sve bez duhanskih markica Ministarstva financija.

Protiv osumnjičenog će Služba za mobilne jedinice Zagreb podnijeti kaznenu prijavu nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu zbog osnovane sumnje u počinjenje kaznenog djela Nedozvoljena trgovina iz čl. 264. st.1. Kaznenog zakona.
Kao mjera osiguranja naplate trošarine, sukladno članku 122. Zakona o trošarinama, privremeno je oduzeto osobno vozilo korišteno za nezakonit prijevoz i skladištenje sitno rezanog duhana i cigareta. Nadležnom carinskom uredu bit će podnesen zahtjev za naplatu trošarine u iznosu od 5.335,60 eura.  
 

Pisane vijesti