Stop nezakonitoj prodaji duhana

  • Slika /14163 vijest SMJ Vukovar duhan/glavna Slika3.jpg
  • Slika
  • Slika

Carinski i policijski službenici spriječili nezakonitu prodaju duhana na području Vukovarsko- srijemske županije.

Provodeći pojačane mjere nadzora 11. ožujka 2024. godine carinski službenici Područne jedinice - Službe za mobilne jedinice Vukovar i policijski službenici Postaje granične policije Vrbanja izvršili su kontrolu osobnog vozila marke  VW Tuareg, hrvatskih registarskih oznaka kojim je upravljao hrvatski državljanin s područja Vukovarsko-srijemske županije.
Pregledom vozila u prtljažnom prostoru je pronađeno ukupno 20 kilograma sitno rezanog duhana za pušenje pakirano u dvije kartonske kutije (jedna PVC vreća ispunjena s 15 kg sitno rezanog duhana i 5 PVC vrećica ispunjenih s po 1 kg sitno rezanog duhana). Pronađeni duhanski proizvodi nisu označeni duhanskim markicama Ministarstva financija RH i za iste vozač ne posjeduje dokumentaciju o porijeklu.
Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Nedozvoljena trgovina iz članka 264. Kaznenog zakona, Služba za mobilne jedinice Vukovar je nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu podnijela kaznenu prijavu, a nadležnom carinskom uredu zahtjev za naplatu trošarine u iznosu od  2.283 eura.
Pronađena roba je oduzeta, a kao sredstvo osiguranja naplate trošarine oduzeto je i osobno vozilo korišteno za nezakonit prijevoz sitno rezanog duhana.

Pisane vijesti