Stop krijumčarenju i nezakonitoj prodaji duhanskih proizvoda

  • Slika /14000 vijest SMJ Vukovar i Zagreb duhanski/Slika 5.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Carinski službenici Sektora za mobilne jedinice u dva odvojena slučaja spriječili su krijumčarenje i nezakonitu prodaju 12800 komada cigareta i 38 kilograma duhana.

Provodeći pojačane mjere nadzora na graničnom prijelazu Bajakovo 10. veljače 2024. godine ovlašteni carinski službenici Područne jedinice - Službe za mobilne jedinice Vukovar radi kontrole izdvojili su  teretno vozilo turskih registarskih oznaka kojim je upravljao turski državljanin. Pretragom vozila,  u  kabini ispod bočnih obloga pronađeno je ukupno 6800 komada cigareta koje je vozač pokušao na skriven način unijeti u carinsko područje EU i to: 3400 komada marke Marlboro Red i 3400 komada Parliament Night Blue.
Za počinjeni prekršaj vozaču je izdan prekršajni nalog i izrečena novčana kazna u iznosu od 10.200,00 eura, a pronađene cigarete su oduzete.
 
Istog dana, provodeći pojačane mjere nadzora na području Zagreba  ovlašteni carinski službenici Područne jedinice - Službe za mobilne jedinice Zagreb izvršili su kontrolu osobnog vozila marke Opel Astra, zagrebačkih registarskih oznaka kojim se koristi hrvatski državljanin, recidivist u počinjenju prekršaja iz Zakona o trošarinama. Pregledom navedenog vozila pronađeni su duhanski proizvodi:  6000 komada cigareta i 38,00 kg sitno rezanog duhana pakiranog u 80 PVC vrećica ispunjenih s po 0,5 i 0,4 kg duhana pripremljenog za prodaju na „crnom“ tržištu.
Prekršitelju je izdan prekršajni nalog i izrečena novčana kazna u iznosu od 10.000,00 eura, a oduzeti su pronađeni duhanski proizvodi koji nisu bili označeni duhanskim markicama Ministarstva financija.  Kao sredstvo osiguranja naplate trošarinskog duga u iznosu od  5.128,20 eura oduzeto je i osobno vozilo korišteno za skladištenje duhanskih proizvoda.  

Pisane vijesti