Stanje na graničnim prijelazima prema Republici Sloveniji

Povodom tzv. bijelog štrajka slovenskih carinika koji je počeo od ponoći pojačan je zastoj u robnom prometu i to na ulazu u Republiku Hrvatsku, kao i izlazu iz Republike Hrvatske. Putnički promet za sada teče bez zastoja. Situacija na graničnim prijelazima je slijedeća:

-          CARINARNICA PULA – na graničnim prijelazima Plovanija, Požane i Jelovice nema gužvi niti dužih čekanja, dok se na GP Kaštel stvaraju manje gužve u teretnom prometu gdje u ovom trenutku na izlaz iz Republike Slovenije čeka otprilike 20 teretnih vozila jer se kontrole slovenskih carinika provode sporije.

-          CARINARNICA RIJEKA – na graničnim prijelazima Pasjak, Rupa, Brod na Kupi te Prezid nema zastoja u prometu odnosno ritam rada jednak je kao i svakog drugog radnog dana.

-          CARINARNICA ZAGREB – na graničnom prijelazu Bregana pojačan je promet na robnom izlazu iz Republike Hrvatske, a kolona se proteže do 3 kilometra iza graničnog prijelaza, a slovenska carina propušta oko 10 kamiona na sat. Na robnom ulazu u Republiku Hrvatsku teretni promet je slabijeg inteziteta.

-          CARINARNICA KRAPINA – na graničnim prijelazima Macelj, Lupinjak i Razvor identična je situacija. Najači pritisak je na GP Macelj gdje se na ulazu u RH čeka oko 6 sati, a na izlazu iz RH 3 sata. Na Lupinjaku i Razvoru na izlaz iz Republike Hrvatske u teretnom prometu čeka se otprilike 2  - 3 sata, a na ulazu u Republiku Hrvatsku čeka se otprilike 3 sata.

-          CARINARNICA VARAŽDIN – na graničnom prijelazu Dubrava Križevljanska kolona vozila na izlazu iz RH proteže se oko 1,5 km, a slovenska carina pušta otprilike 2 – 6 kamiona na sat sa tendencijom usporavanja. Također, dolazi do pojačavanja pritiska na graničnim prijelazima Trnovec i Mursko Središće.

 

Zagreb, 26. studenog 2007. godine

Stanje u 13,00 sati



Pisane vijesti