Spriječili nezakonitu prodaju duhana

Slika /12578/Slika 1.jpg

Carinski službenici Sektora za mobilne jedinice, Područne jedinice – Službe za mobilne jedinice Zagreb na području sajmišta Jakuševec spriječili nezakonitu prodaju duhana.

Provodeći pojačane mjere nadzora na području Zagreba carinski službenici PJ  - Službe za mobilne jedinice Zagreb 14. svibnja na prostoru sajmišta Jakuševac uočili su mušku osobu, otprije poznatu carinskim službenicima po nezakonitoj prodaji sitno rezanog duhana, kako kroz sajmište nosi PVC vreće za koje se posumnjalo da se u njima nalaze duhanski proizvodi.
 
Carinski službenici su prišli navedenoj osobi te pregledom sadržaja PVC vreća utvrdili da se u istima nalazi 33,20 kilograma sitno rezanog duhana pakiranog u PVC vrećice (po 0,5 kg i 0,4 kg) i pripremljenog za prodaju na „crnom“ tržištu na prostoru sajmišta Jakuševec.
 
Pronađena roba je oduzeta. Protiv državljanina RH bit će nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijava,  a nadležnom carinskom uredu zahtjev za obračun i naplatu trošarine u ukupnom iznosu od 3.789,78 eura.
 

Pisane vijesti