Spriječeno krijumčarenje marihuane i kokaina

  • Slika /8218/Glavna 2.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Dana 11. prosinca 2019. godine na graničnim prijelazima Bajakovo i Erdut  ovlašteni carinski službenici spriječili su pokušaj krijumčarenja 233 grama droge tipa marihuana i 53,4 grama kokaina, skrivenih u osobnim vozilima.

Na graničnom prijelazu Bajakovo u suradnji s policijskim službenicima, dana 11. prosinca 2019. na osnovu analize rizika izdvojeno je osobno vozilo grčkih registarskih oznaka kojim je upravljao vozač s prebivalištem u Grčkoj. Pregledom  unutrašnjosti vozila,  u putnoj torbi pronađena je materija karakterističnog izgleda i mirisa droge tipa marihuana, upakirana u PVC vrećicu. Vaganjem je utvrđena količina od 233,00 grama. Protiv vozača, službenici Policijske postaje  Bajakovo podnijeli su kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu.
 
Istoga dana, na graničnom prijelazu Erdut pregledano je osobno vozilo hrvatskih registarskih oznaka, kojim je  upravljao hrvatski državljanin. Detaljnim pregledom osumnjičenika pronađena  je PVC vrećica crvene boje sa sadržajem bijele praškasto-grumenaste materije droge "kokain" težine 53,4 grama. Nakon provedenog testiranja ustanovljeno je da je materija pozitivna na drogu "kokain". Protiv osumnjičenika će biti podnesena kaznena prijava.   

Pisane vijesti