Spriječeno krijumčarenje cigareta

  • Slika /slike/Vijesti/2018/5872/glavna slika .jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Carinski službenici PJ - Službe za mobilne jedinice Rijeka, spriječili su krijumčarenje 3.299.940 komada cigareta.

Naime, na Kukuljanovu temeljem sudskog naloga izvršena je pretraga brodskog kontejnera sa prijavljenom robom borovim daskama za izradu paleta u količini od 40 paketa, težine od 18.700,00 kg.
 
Predmetni kontejner je izdvojen za pregled temeljem lokalne analize rizika, nakon čega je u suradnji sa carinskim službenicima RGP Luka Rijeka pregledan RTG uređajem "Nuctech MT1213DE" te službenim psom za detekciju duhana i duhanskih proizvoda Raskom, pri čemu je utvrđena osnovana sumnja da se u strukturi robe nalaze duhanski proizvodi.
 
Pretragom kontejnera, odrađenom u suradnji sa carinskim službenicima RGP Luka Rijeka i službenicima Službe organiziranog kriminaliteta Sektora kriminalističke policije Policijske uprave primorsko-goranske, utvrđeno je da se unutar prijavljenih drvenih letvica nalaze cigarete marke Minsk Capital (slim) sa duhanskim markicama Republike Bjelorusije u ukupnoj količini od 3.299.940,00 cigareta odnosno 164.997 kutijica.
 
Protiv prekršitelja će se podnijeti Kaznena prijava te Zahtjev za naplatu trošarine u ukupnom iznosu od 3.155.000,00 kuna. Cigarete su oduzete.
 

Pisane vijesti