Spriječeno krijumčarenje 30 kilograma sitno rezanog duhana na graničnom prijelazu Županja

Na ulazu u Republiku Hrvatsku, uspješno je spriječeno krijumčarenje ukupno 30 kg sitno rezanog duhana za pušenje u područnom carinskom uredu Osijek

Dana 26. kolovoza 2015. godine na području mjesne nadležnosti Područnog carinskog ureda Osijek, RGP Županja, u dva odvojena slučaja, na ulazu u Republiku Hrvatsku, uspješno je spriječeno krijumčarenje ukupno 30 kg sitno rezanog duhana za pušenje.

U prvom slučaju, na ulazu u prostor Europske unije pristiglo je osobno vozilo marke PEUGEOT 607, francuskih registarskih oznaka, kojim je upravljao 52-godišnji francuski državljanin, nositelj francuske putne isprave. Pregledom vozila, u prostoru za putnu prtljagu pronađena je putna torba u kojoj se nalazilo 10 kg sitno rezanog duhana koji nije bio označen duhanskim markicama Ministarstva financija RH. Za navedeni duhan, ukupne vrijednosti 1.000,00 kn, obračunata je i naplaćena trošarina u iznosu od 5.500,00 kn, a prekršitelju je izdan prekršajni nalog.

U drugom slučaju, na ulazu u prostor Europske unije pristiglo je osobno vozilo hrvatskih registarskih oznaka kojim je upravljao 48-godišnji hrvatski državljanin, nositelj hrvatske osobne isprave. Detaljnim pregledom pronađeno je ukupno 20 kg sitno rezanog duhana, neoznačen duhanskim markicama Ministarstva financija RH, a koji je bio skriven u prostoru rezervnog kotača, ispod sjedala vozača i u putnim torbama u prtljažniku. Za navedeni duhan, ukupne vrijednosti 3.000,00 kn, podnesen je zahtjev za naknadni obračun trošarine u iznosu od 11.000,00 kn, a prekršitelju je izdan prekršajni nalog.

Pronađeni duhan oduzet je u korist Republike Hrvatske.



Pisane vijesti | Nadzor | Nadzor