Spriječeni pokušaji neprijavljivanja razne robe: pečnice, mobitela, žarulja, kave

  • Slika /arhiva/Slike/Novosti/he1pit_9791.jpg
  • Slika
Dana 19. travnja 2011. godine na području mjesne nadležnosti Carinarnice Krapina na Carinskoj ispostavi Macelj, carinski službenici Odsjeka za upravljanje rizikom, suzbijanje krijumčarenja i istrage u osobnom vozilu slovenskih registracijskih oznaka, kojim je upravljao državljanin BiH, otkrili su pokušaj neprijavljivanja nove ugradbene pećnice i keramičke ploče marke „BOSCH“ u ukupnoj vrijednosti od 1.198,33 eura. Na opisan način počinjen je prekršaj iz članka 241. stavak 1. točka 1., Carinskog zakona te je navedenome naplaćena kazna i obavljeno je carinjenje spomenute robe.

Istoga dana carinski službenici Carinarnice Slavonski Brod, spriječili su pokušaj neprijavljivanja dva mobitela marke "IPHONE" u vrijednosti od 7.000,00 kuna koji su pronađeni u putničkom vozilu hrvatskih registracijskih oznaka, a kojim je upravljao državljanin Republike Hrvatske. Navedenom radnjom počinjen je prekršaj iz članka 240. odnosno 241. Carinskog zakona, a roba je privremeno oduzeta.

Također na području mjesne nadležnosti Carinarnice Split, na Carinskoj ispostavi Luka Split, carinski službenici su u osobnom vozilu bosanskohercegovačkih registracijskih oznaka kojim je upravljao državljanin Republike Bosne i Hercegovine, otkrili u prtljažnom prostoru neprijavljenu robu i to:190 komada štednih žarulja i 580 setova adaptera za slavine za vodu u vrijednosti od 9.600,00 kuna. Protiv navedenoga podnesena je prijava o počinjenom prekršaju na temelju članka 241. stavak 1., točka 2. Carinskog zakona.

Na području mjesne nadležnosti Carinarnice Zagreb na Carinskoj ispostavi Bregana, carinski službenici pokrenuli su prijavu na temelju članka 241. stavak 1., točka 2. Carinskog zakona protiv bugarskog državljanina zbog neprijavljivanja 240 kilograma pržene kave „Mike“ u vrijednosti od 6.360,00 kuna, koja se nalazila se u osobnom vozilu talijanskih registarskih oznaka.



Pisane vijesti