Spriječeni ilegalni prijelazi državne granice na rgp bajakovo i željeznički kolodvor tovarnik

  • Slika /arhiva/Slike/Novosti/CarinaNovosti_1847_201407211034552358.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Posljednjih su nekoliko dana, u vremenu od 18. do 20. srpnja 2014. godine, na području mjesne nadležnosti PCU Osijek, GCU Bajakovo, RGP Bajakovo i RGP Ž. Kolodvor Tovarnik ovlašteni carinski službenici u suradnji s policijskim službenicima spriječili nekoliko pokušaja ilegalnog prelaska državne granice.

Naime, dana 18. srpnja 2014. godine, u prijepodnevnim satima, na području mjesne nadležnosti PCU Osijek, RGP Željeznički kolodvor Tovarnik, ovlašteni carinski službenici u suradnji s policijskim službenicima spriječili su pokušaj ilegalnog prelaska državne granice. Na ulazu u Republiku Hrvatsku, pri pregledu kompozicije od 28 vagona međunarodnog teretnog vlaka, u podvozju vagona, na improviziranom ležaju od dasaka, otkrivena su dva državljanina Sirije koji su pokušali ilegalno prijeći državnu granicu.

Nadalje, dana 19. srpnja 2014. godine na ulazu u Republiku Hrvatsku na RGP Ž. kolodvor Tovarnik, pri pregledu kompozicije od 21 vagona međunarodnog teretnog vlaka, u praznom vagonu otkriveno je pet osoba državljana Sirije i jedan državljanin Senegala koji su isto tako pokušali ilegalno prijeći državnu granicu.

Također, dana 20. srpnja 2014. godine na RGP Bajakovo u tovarnom prostoru turskog kamiona, čija su carinska obilježja bila oštećena,  pronađene su dvije osobe afganistanski državljani.

Budući da strani državljani nisu posjedovali osobne dokumente, privedeni su od strane policijskih službenika na dalje postupanje.



Pisane vijesti