Spriječena nezakonita prodaju cigareta i duhana

  • Slika /11849/slika 3 res..jpg
  • Slika
  • Slika

Carinski službenici Sektora za mobilne jedinice, Područne jedinice – Službe za mobilne jedinice Zagreb uz uporabu službenog psa za otkrivanje duhana „Bella“ spriječili nezakonitu prodaju cigareta i sitno rezanog duhana na gradskoj tržnici u Zagrebu.

Provodeći pojačane mjere nadzora na području Zagreba, carinski službenici Područne jedinice - Službe za mobilne jedinice Zagreb uz uporabu službenog psa za detekciju duhana „Bella“ utvrdili su da hrvatski državljanin na području gradske tržnice u Zagrebu nudi na prodaju i prodaje sitno rezani duhan i cigarete, odlazeći po isti vozilom u obližnju ulicu gdje se zaustavlja pored skladišnog objekta uz koji je s vanjske strane improvizirano postavljen metalni ormarić na koji je službeni pas za detekciju duhana pozitivno reagirao.
 
Da je sumnja bila opravdana utvrdilo se nakon kraćeg vremena kad je navedena osoba došla do ormarića, otključala ga i počela uzimati duhan i cigarete, kojom prilikom je zatečen od strane carinskih službenika. Oduzeto je ukupno 3000 komada raznih cigareta i 15 kilograma sitno rezanog duhana, pakiranog u 30 PVC vrećica, namijenjenih za prodaju na „crnom“ tržištu, a koji duhanski proizvodi nisu označeni duhanskim markicama Ministarstva financija RH.
 
Protiv hrvatskog državljanina će nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu biti podnesena kaznena prijava zbog kaznenog djela Nedozvoljena trgovina iz čl. 264. st. 1. Kaznenog zakona.
Pronađene cigarete i duhan su oduzeti, a na iste je obračunata trošarina u ukupnom iznosu od 2.150,25 EUR-a.
 
 

Pisane vijesti